Meisje in binnenspeeltuin

Kinder- en jeugdpsycholoog

Myriam Wens

Opleidingen

  • Master in de klinische psychologie
    Partner-, Relatie- en Systeemtherapeut io.

  • ACT: Acceptance & Commitment therapy

  • Therapeutisch werken met kinderen en boosheid

Verdriet, boosheid, angst en stress... We hebben er allemaal mee te maken, ook kinderen en jongeren. Soms lijken deze gevoelens in de knoop te zitten, we doen dan dingen die we zelf niet goed begrijpen of waar we achteraf spijt van hebben. Onze gevoelens komen dan in de weg te zitten waardoor spelen, groeien, leren of vrienden maken erg moeilijk wordt. Vaak gaan ouders, leerkrachten of de kinderen/jongeren zelf zich dan zorgen maken. Samen brengen we moeilijkheden, sterktes en zorgen in kaart en gaan we zoeken naar een nieuwe manier van denken en handelen zodat gevoelens van genot, blijheid en geluk terug op de voorgrond kunnen komen staan.

jeugdpsycholoog Schoten
Kinderpsychologie Schoten

Boos worden is helemaal niet zo erg. Boosheid is een signaal van ons lichaam dat we het ergens niet mee eens zijn. Het probleem is alleen dat het zo verschrikkelijk snel uit de hand kan lopen. Samen leren we boos te worden op een goede manier en leren we zoeken naar oplossingen wanneer zaken niet lopen zoals we het zelf willen. 

Jeugdpsycholoog

Misschien ben je heel onzeker of verlegen? Misschien heb je een specifieke fobie? Misschien voel je je ongemakkelijk in grote groepen of wanneer je vooraan in de klas moet staan? 
Iedereen is wel ergens bang voor maar wanneer angst je tegenhoudt om te doen wat je graag doet of je hierdoor niet meer kan slapen is het wel erg vervelend. Samen gaan we aan de slag om je hoofd terug wat rust te geven en leren we net dat te doen waar we stress voor hebben. 

Kinderpsycholoog

Verdriet kan vele oorzaken hebben: een scheiding, een overleden familielid of huisdier, depressie,... Soms lijkt het alsof dit verdriet nooit over zal gaan en we dit verdriet helemaal alleen moeten dragen. Verdriet kan erg overheersend zijn waardoor het lijkt dat we niets anders meer kunnen voelen. Samen geven we je verdriet en de onderliggende oorzaak ervan een plaats zodat er terug ruimte overblijft om te genieten.

Kinder en jeugdpsychologie

We gaan van start met een intakegesprek. We brengen dan jullie zorgen, moeilijkheden en sterktes in kaart. Ook bekijken we wat jullie verwachten van de begeleiding en of jullie hiervoor bij mij op de juiste plek zitten. Na het eerste gesprek starten we met een kennismakingsperiode. Tijdens deze periode leren we elkaar wat beter kennen en proberen we het probleem in kaart te brengen. Dit is nodig om nadien een plan van aanpak op maat te kunnen voorleggen.Nadien werken we een concreet plan uit om aan de slag te gaan met dat wat moeilijk loopt. 

 

Gesprekken duren 45 tot 60 minuten. Begeleidingen gaan wekelijks, tweewekelijks of één keer per maand door, afhankelijk van de noodzaak. Ik houd regelmatig oudergesprekken, zo kunnen we allemaal samen één aanpak ondersteunen. 

 

Voor bijkomende vragen, aarzel niet om contact op te nemen! 

angst/stress/

piekeren

verdriet

boosheid

Hoe ga ik te werk?